وب لاگ رسمی فری ناز سمالی

برای دستیابی به موفقیت با آغوش باز به استقبال تغییرات بروید

برای دستیابی به موفقیت با آغوش باز به استقبال تغییرات بروید

وب لاگ رسمی فری ناز سمالی

با عرض سلام و خوش آمد گویی به شما، ممنونم که این وبلاگ را برای مشاهده انتخاب کرده اید.
هدف از ایجاد این وبلاگ، به اشتراک گذاری مقالات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده و نیز بارگذاری مباحث مرتبط با مدیریت استراتژی بازاریابی می باشد.

۴ مطلب در فروردين ۱۳۹۶ ثبت شده است

چکیده

 هدف این تحقیق ارایه چارچوب مدیریت داراییهای استراتژیک ساختمانهای آموزشی در مصر (SAMF)می باشد.  اداره کل ساختمانهای آموزشی (GAEB)به عنوان مطالعه موردی انتخاب گردید زیرا بیشترین مسئولیت سازمان دولتی برای برنامه ریزی، مدیریت و حفاظت مدارس در مصر را دارا می باشد. ابتدا مرور ادبیات مربوط به مدیریت داراییهای  استراتژیک صورت گرفته و سپس در مرحله بعدی ،مصاحبه سارختاریافته ای با مدیران    GAEBبا استفاده از پرسشنامه برای توصیف شیوه های رایج مدیریت داراییها(AM) انجام گرفت.  تجزیه و تحلیل شکاف از بهترین شیوه های بعمل آمده و نتایج نشان داد که حوزه های مربوط به دسته های افراد و سازمان ضعیف ترین حوزه می باشند.  یافته ها حاکی از آن است که   SAMF برای GAEB طراحی شده است. در این تحقیق، چک لیستی به عنوان ابزار چند منظوره برای اجرای چارچوب و ارزیابی  رشد مدیریت داراییها استفاده شد. چک لیست  و مکانیسم آن نه تنها رشد AM را ارزیابی کرده بلکه اجازه ارزیابی مرحله به مرحله اجرای چارچوب را داد. چارچوب برای افزایش عملکرد GAEB AM ارایه شده و حداقل به سطح رویکرد سیستماتیک در مرحله اول پروسه  توسعه رسید. چارچوب اجرا شده و عملکرد کلی  امتیاز نهایی را در سایه سطح رویکرد سیستماتیک بیشتر از رده افراد و سازمانها کسب نمود که نشان می دهد مهمترین ضعف GAEB برطرف شده است.

ادامه مطلب

اصل مقاله
عنوان: Strategic asset management

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ فروردين ۹۶ ، ۲۲:۲۵
فری ناز سمالی

هر ایده‌ای، هر محصولی، هر برندی، هر سازمانی و خلاصه هر موجودی، به نوعی یک چرخه عمر را طی می‏کند. چرخه‌ای که از نوزادی و رشد آغاز شده و با بلوغ و افول به پایان می‌رسد.

به چرخه عمر سازمان Organizational Life Cycle گفته می‏شود. شرکت‌ها و سازمان‌ها، همگی روزی متولد شده، رشد کرده و بزرگ می‌شوند. به دوران بلوغ خود می‌رسند و نهایتا پیری و فرسودگی را تجربه می‌کنند.

برخی چرخه عمر را در چهار مرحله تعریف می‏کنند و برخی در پنج مرحله. برخی تا 10 مرحله مختلف را هم برای چرخه عمر تعریف می‏کنند؛ اما پیام چرخه عمر یک چیز است: هیچ چیز قرار نیست ابدی باشد.

بطور کلی چرخه عمر سازمان را به چهار مرحله کلی به شرح ذیل تقسیم می کنیم؛

·        دوره کارآفرینی: که در این دوره سازمان درگیر تولید و فروش محصول خود می‌شود. تعداد افراد، مواد اولیه، ابزار، محصولات و ..... کم می باشد. بنابراین یک فرد با مسئولیت کاری دیگران هم آشنا می باشد. اگر سازمان در این مرحله موفق شود، سازمان کارآفرین احساس نیاز به مدیریت حرفه‌ای خواهد کردو وارد مرحله بعد می شویم.

·        دوره همکاری (رهبری): در این دوره بحث رهبری سازمان مطرح شده که در ابتدا بحران رهبری را به همراه دارد و باعث تصمیم‌گیری متمرکز و تمرکز بر اهداف می‌شود و توجه به تدوین اهداف مشترک و شیوه‌های کاری یکنواخت جایگزین توجه به تولید و بازاریابی و مرحله‌ی کارآفرینی می‌شود. کم کم نیاز به رسمی شدن جایگاه ها می رسد و وارد مرحله سوم می شویم.

·        دوره رسمی شدن: در این دوره نوعی دگردیسی اتفاق افتاده و برای هر واحد سازمانی یک مدیر درنظر گرفته می شود و مدیر عامل وظیفه نظارت بر این مدیران را داشته و باید نوعی تغییرات در سازمان ایجاد نماید مثل تغییر در توانمندی های نیروی انسانی، چارت سازمانی، ابزار به کار گرفته و فرهنگ سازمانی. مشکلی که در این مرحله رخ می دهد درگیری در فرآیندهای پیچیده اداری برای تهیه نیازهای کوچک سازمان و تمایل به کنترل از طریق ابزار بوروکراسی به بحران کاغذ‌بازی می‌انجامد. اگر سازمان بحران کاغذ‌بازی را بگذراند، وارد مرحله‌ای از توسعه می‌شود که مرحله همکاری مبتنی بر اعتماد متقابل نامیده می شود.

·        دوره تیمی شدن، تدبیر اندیشی و تجدید حیات: در این دوره قسمتی از امور به طور متمرکز و برخی دیگر در واحدهای مربوطه انجام می شود و پس از این مرحله سازمان وارد دوره ای می شود که نیاز به تجدید حیات دارد. در طی این دوره سازمان از کار تیمی به عنوان وسیله‌ای برای شخصیت‌دهی مجدد به سازمان از طریق توزیع کارهای بسیار تفکیک شده به شکل تکه‌های قابل تشخیص و تخصیص مسئولیت‌های مشترک آن‌ها به گروه‌هایی از افراد استفاده می‌کند. مرحله همکاری مبتنی بر اعتماد متقابل توسعه سازمانی، مستلزم نوعی تغییر کیفی در شکل سازمانی و در مهارت‌های یکپارچگی کردن سازمان و سبک‌های رهبری مورد نیاز مدیران است. اگرچه در برخی موارد مدیریت در ایجاد انگیزه ناکام باشد، سازمان با بحران تجدید حیات مواجه خواهد شد. بحران تجدید حیات منجر به شکل جدیدی از سازمان یا افول و شاید هم مرگ سازمان می‌شود.

برخی نظریه‌پردازان توضیح می‏دهند که اندیشیدن و برنامه‌ریزی، می‏تواند قبل از افول، رشد جدیدی را برای سازمان رقم بزند؛ اما آنها هم توضیح می‏دهند که هر بار بلوغ و افول، حتی اگر با نوآوری و حرکت‌های جدید وارد مرحله رشد جدیدی شود، عملا موجود زنده جدیدی متولد شده که شاید ویژگی‌هایی را از نسل قبل خود به ارث برده باشد، اما هویت جدیدی هم برای خود ساخته و ایجاد کرده است.

چرخه عمر سازمان

 

 

 

 

 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ فروردين ۹۶ ، ۰۰:۰۶
فری ناز سمالی

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ فروردين ۹۶ ، ۱۴:۳۵
فری ناز سمالی

این متن اولین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

مرد خردمند هنر پیشه را، عمر دو بایست در این روزگار، تا به یکی تجربه اندوختن، با دگری تجربه بردن به کار!

اگر همه ما تجربیات مفید خود را در اختیار دیگران قرار دهیم همه خواهند توانست با انتخاب ها و تصمیم های درست تر، استفاده بهتری از وقت و عمر خود داشته باشند.

همچنین گاهی هدف از نوشتن ترویج نظرات و دیدگاه های شخصی نویسنده یا ابراز احساسات و عواطف اوست. برخی هم انتشار نظرات خود را فرصتی برای نقد و ارزیابی آن می دانند. البته بدیهی است کسانی که دیدگاه های خود را در قالب هنر بیان می کنند، تاثیر بیشتری بر محیط پیرامون خود می گذارند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ فروردين ۹۶ ، ۱۴:۳۵
فری ناز سمالی